Via Fraser Island naar de Whitsundays!
Goed, daar zit je dan in een travel-agency in Airlie Beach je hele verhaal van de afgelopen anderhalve week op 'papier' te zetten... en dan is na driekwartier(!!!) zinnen vormen opeens je hele verhaal weg. Leuk hoor, bloggen... Maar ik zal proberen nog wat terug te halen.
Onze vorige blog was vanuit Coffs Harbour. Zo'n titel als vorige keer gaan we dus niet meer gebruiken! Het is alsof de zon zelf ook heeft meegelezen, want sindsdien hebben we een week lang elke dag regen gehad! Na een week waren we het zo zat dat we bijna via een blog ons beklag wilden doen van het slechte weer langs de Gold Coast en Sunshine Coast... Maar op 4 mei kwam er opeens een omslag naar mooi weer, waardoor deze blog even op zich liet wachten!
Vanuit Coffs Harbour zijn we naar Byron Bay gereden – alleen maar regen daar en het zou tot dinsdag zo blijven volgens de tourist information office. Shit, best vervelend als je er op vrijdag aan komt! Dus besloten om een cabin op te zoeken op een camping en de volgende ochtend maar doorgereden naar de Gold Coast. Daar moet de zon toch wel schijnen?! Nee hoor, daar hebben we zo mogelijk nog meer regen naar beneden zien vallen! De hele dag door! 's Avonds waren we het zo zat dat we in het Jupiter Casino een show + diner hebben geboekt om in ieder geval een leuke avond te hebben. Best prijzig, maar beter dan de hele avond in de auto zitten en tegen elkaar moeten schreeuwen om boven de regenherrie uit te komen. De dansvoorstelling van de Jabbawockeez (ooit winnaar van America's Best Dance Crew op MTV) was heel leuk en het eten was goed! Uiteindelijk hebben we de avond ook nog terugverdiend door een trucje uit te halen in het casino, jeej! :)
De dag erna hebben we doorgebracht in Brisbane: een stadswandeling gemaakt, langs de southbank gelopen, museum bezocht, straatartiesten bekeken, marktje bezocht en aan het einde van de dag buiten Brisbane op zoek gegaan naar een camping. De volgende ochtend via Bribie Island doorgereden naar de Sunshine Coast!
De eerste nacht in dit mooie kustgebied hebben we geslapen in Maroochydore en de avond daarna in Noosa Heads / Tewantin. Daar hebben we 's avonds een film in de biscoop gekeken omdat het alweer zo hard regende. We hebben 'The Hunger Games' gezien. Bizar verhaal, maar wel een mooie en spannende film. Bijna net zo spannend als de terugweg naar de camping, in het pikkedonker en met stromende regen waardoor de 12 rotondes een uitdaging werden!
Na Noosa zijn we naar Hervey Bay gereden – de plek van waaruit je een excursie naar Fraser Island kan maken! We vonden een kleine, luxe camping (pool+spa en gratis wifi!) en hebben daar gelijk 4 nachten geboekt. Even wat rust inbouwen na al het rijden, ombouwen van de auto, etc. We hebben dus \2 dagen even niks gedaan behalve poolen, zwemmen, lezen, zonnen, auto leeghalen en weer opnieuw inruimen (tussen de buien door) en op zaterdag 5 mei was er eindelijk mooi weer voorspeld! Die dag gingen we dus de tour naar Fraser Island doen! We gingen met 'Unique Fraser', omdat zij de enigen zijn die ook Champagne Pools en Indian Head bezoeken tijdens een dagtour en omdat zij maar 7 personen per auto hebben en dus geen bus waar 40 man in gaat. Met 2 andere Duitse stellen van onze camping en nog 1 meisje uit Wales hebben we uiteindelijk een hele mooie dag gehad op dit grootste zandeiland ter wereld!
De dag erna zijn we weer gaan rijden richting het tropische gedeelte van onze reis - de Whitsundays! Maar om daar te komen moet je eerst een flink stuk rijden door een gedeelte waar bijna niks te vinden is, behalve heel sporadisch een klein dorpje met tankstation en toilet. Na een aantal pitstops zijn we de eerste dag in Yeppoon gestopt. En de dag erna zijn we (op aanraden van een NL's stel dat we op de camping in Sydney tegen kwamen) gestopt op een gratis camping in Carmila Beach! Wat een bijzondere plek (geen douche en kraanwater, alleen 2 hurktoiletten). Ook daar helaas weer sandflies, dus veel 'souvenirtjes' op onze benen en armen!
Gisteren zijn we dan aangekomen in Airlie Beach! Gelijk maar even de autoverhuurder gebeld om te laten weten dat we de 5000 km inmiddels gepasseerd zijn (dat moet ivm onderhoud/service). Vanuit Airlie Beach worden er door tientallen aanbieders trips georganiseerd naar de Whitsundays – een groep van 74 eilanden vlak onder het Great Barrier Reef! Na een bezoekje aan de tourist information office zagen we door de bomen het bos niet meer, maar we hebben uiteindelijk toch een mooie trip geboekt (maar niet voor de prijs die erbij staat hoor)! Zie link:
We worden morgenochtend door de eigenaar van de camping waar we nu staan weggebracht, laten de auto en spullen daar achter, en komen vrijdagavond rond etenstijd terug! We hebben dus twee volle dagen op een mooie zeilboot, kunnen op diverse plekken snorkelen en slapen 's nachts op de boot terwijl we in een baai zijn aangelegd. Helemaal top, lijkt ons! :) Zin in!
Zaterdag gaan we dan waarschijnlijk weer door richting Townsville. En daarna begint onze laatste week met de Ford Falcon. Wat gaat de tijd toch snel! Voor jullie het weten zijn we alweer terug, maar tot die tijd willen wij daar nog even niet aan denken ;)
Groetjes van ons!
Ps. In Hervey Bay 3 uur achter de computer gezeten voor uploaden van foto's met als resultaat: 1 lege camera-accu en slechts een aantal foto's online... de rest komt dus als we weer in NL terugzijn!
Ja deze keer een "veilige titel" gekozen; heel verstandig.
Natuurlijk ben ik ook nog wel benieuwd naar het trucje in het casino! :) en naar de rest van de fotos en de verhalen. Jullie zijn dus al vlakbij Cairns begrijp ik.
Hoe waren jullie dagen op de boot? Helemaal tof hoop ik!
Groetjes uit buiïg Nederland,
pa
Wat veel kilometers.................wat een verhalen weer, zoooooooooooooo leuk!
Dank je wel voor het "meereizen" !
Klinkt goed dat jullie nog geen heimwee hebben, HOU VOL, hahah!
DIKKE ZOEN uit 't Ware Land, xx
Weer leuke reisverhalen; we genieten echt mee.
Een voorval uit mijn eigen ervaringen, waar ik aan moest denken: het terugrijden in het donker met 12 rotondes!
-> Na bijna 33 jaar rijervaring heb ik eindelijk in februari in Spanje (Costa Blanca) met mijn zus een autootje gehuurd en gereden (oom Adriaan was er niet om te rijden); ik moest een keer 's avonds terug naar ons appartement via een bergweg! De koplampen zijn daar op de weg gericht vlak voor de auto, zodat tegenliggers niet verblind worden; maar helaas heb je geen 'ver'-zicht op de weg met tig bochten.....
Erik en Mieke, geniet de laatste periode lekker verder!
Tante Frances