Erik en Mieke - Down Under!

Tasmanië en Melbourne

Hoi allemaal!

2e paasdag, alweer lang geleden sinds de vorige blog :). Wij hebben straks ons laatste nachtje Melbourne alweer, ongelovelijk. De tijd op Tasmanië is ook voorbij gevlogen. Zaterdag 31 maart zijn we 's morgens naar de Salamanca Market in het centrum van Hobart geweest. 's middags hadden we afgesproken met Michelle die ons een rondleiding door het centrum heeft gegeven en we zijn nog even naar het museum geweest. Daarna in haar auto via toeristische weg naar hun zelfgebouwde huis in de bush waar we met Brad erbij nog een wandeling hebben gemaakt en 's avonds diner en een hele leuke avond met 2 extra vrienden erbij. Het was lang geleden dat we Pictionary hebben gespeeld...

Zondag was de dag van de barbeque met de hele familie. Daarvoor hadden ze een plek gereserveerd aan een meer, echt typisch australisch allemaal maar erg gezellig en lekker!

Op uitnodiging van John en Jenny zijn we de dagen daarna naar Murdunna geweest waar een zomerverblijf van de familie is. Mieke en ik mochten ook ervoor kiezen om de aparte cabin te nemen, onderweg bleek al een beetje dat Jenny de boel daarbinnen eerst even wilde inspecteren, nooit echt bij stil gestaan, maar later begreep ik wel waarom :). Eerst een hele grote dode spin in de hut, daarna ook nog een levende. Echt van het formaat uit Artis. Het was een 'Huntsman spider'. Wij hebben de hele cabin dus maar stofgezogen en geinspecteerd en uiteindelijk hebben we er 2 goede nachten gehad (ik ben nog steeds trots op Mieke). Vanuit Murdunna hebben we ook weer vet veel gezien o.a. Remarkable cave, Tesselated Pavementen diverse stranden, de ene nog mooier dan de ander. Dinsdag naar Port Arthur geweest. Erg interessant. Is een oude gevangenis op een uiteinde van het land, omring door water waar een hele gemeenschap geleefd heeft. Alle avonden lekker bij de open haard doorgebracht waarbij de wallaby's en possums tot 1 meter afstand kwamen! Ook nog een wombat in het wild gezien. Woensdag was het weer stralend mooi weer (en 28 graden!) dus we zijn gaan kayakken. Kraakhelder water met allemaal krabbetjes, en niet eens verbrand!

Einde van de middag waren we weer terug in Hobart en toen hebben we John en Jenny mee uit eten genomen in de haven. Donderdagochtend weer doorgebracht in het centrum omdat we om 12u met Joyce hadden afgesproken die ons heeft meegenomen naar een wildlife park 30 km verderop. Hier lekker gechilld en gegeten terwijl we ook de kangaroes konden voeren. Nog een stukje van een guided tour meegepakt maar die kerel was wel heel verliefd op Tasmaanse duivels, hij bleef er maar over vertellen. Nog even jaloers gekeken naar de koalas, die 20 u per dag slapen en 4 u per dag eten. Onderweg naar het airport nog ff gestopt voor een lekkere koffie met Joyce en daarna op de vroege avondvlucht naar Melbourne! Waar we morgen dus alweer weggaan. Super leuke stad waar veel te veel te doen is :). Hotel waar we zitten zit echt midden in het centrum wat wel even schrikken was toen we om 21u30 aankwamen was er wel erg veel herrie en volk in de straat, maar dat is eigenlijk alleen die nacht geweest, goede vrijdag is echt iedereen vrij hier dus dat zal de reden wel zijn geweest :)

De receptie van het hotel was al gesloten, het was na 21u, het scheelde weinig of we waren het hotel niet ingekomen maar gelukkig goedgekomen. 's avonds meteen een eerste stadswandeling gemaakt, o.a. langs de Yarra, erg mooie skyline gezien! Donderdag en vrijdag waren nog warme dagen hier (30 graden), maar inmiddels is het onder de 20. Vrijdag zijn we naar Melbourne Zoo geweest en 's avonds uiteten en naar het casino in het Crown complex. Veel trammetjes gepakt hier in de stad, ideaal. Zaterdag lekker op Queen Victoria Market en in de stad geweest, naar het strand in St.Kildaen 's avonds naar een show ivm het comedyfestival geweest. Zondag rustig aangedaan in Brunswick, media museum bezocht, nieuwe zonnebrillen geshopten een bioscoopje (American Pie) gepakt. Vandaag dan eindelijk naar de wedstrijd in de AFL (Australian Football) geweest. Was echt een geweldige wedstrijd en met 70.000 toeschouwers een lekker feestje! Superspannend ook met 92 - 90 zelfs net op het journaal. Geelong Cats toch nog nipt gewonnen van de Hawthorne Hawks terwijl ze de hele wedstrijd achterstonden.

Morgen dinsdag 10 april gaan we onze auto ophalen in Noord-Melbourne en dan weer lekker zelf rijden! Is ook alweer 2 weken geleden dat we dat gedaan hebben. We gaan de komende dagen o.a. de Great Ocean Road rijden (1 van de mooiste kustwegen ter wereld!) met oa de Twelve Apostles. Verder in ieder geval Philipp Islands en misschien een paar nationale parken en eventueel goudzoeken in Ballarat. Via de plaats 'Sale' zullen we dan via de Princess Highway naar Sydney rijden!

Hopelijk kunnen we dan ook weer een goede verbinding vinden! Tot blogs! En nog een fijne 2e paasdag (die hier inmiddels bijna af is).

Groetjes, Erik

en natuurlijk ook Mieke!

Harrie

Leuk, Great Ocean Road richting Adelaide, met na de Twelve Apostels, London Bridge? En daarna Princess Highway naar Sydney, lekker ritje van +_ 1300 km?.
Lots of fun nog voor jullie down under.
groet, Harrie en Anita.

Audrey

Heb zin om jullie te ontvangen in Sale! Great Ocean Road is erg mooi. Bij de 12 Apostelen kun je via een zijweggetje ook op het strand komen, is wel een leuke bezigheid nadat je tussen al de toeristen hebt gestaan. Wij hebben daar toen mooie grote groene 'slakvormige' schelpen gevonden. Als je nog tijd hebt, kun je een surfboard huren in Torquay (begin van Great Ocean Road) om daar te surfen. Is een goede surfspot ook voor beginners. Veel plezier!

oma van Vliet

Wat zitten jullie dagen vol!Ik heb het idee, dat het jullie een beetje overrompelt. Leuk te lezen,dat jullie ook op de Salamanca Market waren.27 jaar geleden heb ik daar die kangoeroe gekocht,die hier op de boekenplank staat Jullie hadden het ook gezellig bij michelle he.?Murdunna was voor ons destijds echt uniek.Wij zijn maar 1 nachtje in de boomhut gebleven i.p.v.3 (spinnenangst) ! Ik las ook dat jullie de laatste dag in Tasmanie ook nog productief gemaakt hebben door met Joyce een uistapje te maken Geweldig hoor .Bedankt ook voor de schitterende foto,s die jullie stuurden Jullie stralen er gewoon op ,maar je maakt mij niet wijs ,dat je niet een klein beetje naar Holland verlangt Ik wens jullie voor de 2de helft van de reis in ieder geval net zoveel voorspoed en geuk als het eerste deel ! lieve groeten oma

Miranda

Superleuk weer om te lezen! Wat hebben jullie al veel gedaan/meegemaakt zeg. Genieten!!!